joi, 15 septembrie 2016

I can see no revolution

Lansare de Catalog și Expoziție

Nicolae Comănescu I can see no revolution este un catalog de artist care va apărea la Editura Pandora M (parte din grupul Editorial Trei), septembrie 2016, coordonator de proiect Ioana Marinescu.


Catalogul se va lansa pe 30 septmbrie, între 19:00-02:00, la Cărturești Carusel în același timp cu o expoziție personală a lui Nicolae Comănescu, în cadrul NAG#10.


I can see no revolution este un proiect care urmărește cea mai recentă perioadă de creație din opera lui Nicolae Comănescu. Publicul român a avut ocazia să vadă doar o serie din aceste lucrări, o altă parte fiind expusă la Galeria Petra Nostheide-Eÿcke, din Düsseldorf. Comănescu nu s-a considerat niciodată un artist activist, dar, ca persoană privată, a ieșit de fiecare dată în stradă pentru a se face auzit. La o privire mai atentă a lucrărilor sale, Revoluția este un subiect sensibil și puternic legat de viața sa personală, care s-a manifestat în pictura sa atunci când vlaga revoluționară a celor mai mulți murise, iar idealurile înălțătoare se mai auzeau doar seara la bere.


I can see no revolution is a project that follows the most recent cycle of creation in Nicolae Comănescu's work. Romanian audiences only had the chance to see part of these works, another part having been shown at the Petra Nostheide-Eÿcke Gallery, in Düsseldorf. Comănescu never thought of himself as an activist artist, but, on his own time, he took to the streets each time, to get his voice heard. Taking a closer look at his works, the Revolution is a sensitive subject, deeply connected to his personal life, which emerged in his painting when most people's revolutionary spirit had withered, and uplifting ideals were only spoken of over beer, in the evenings.


(Ioana Marinescu)




Niciun comentariu: